ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဘာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ စားသင့္သလဲ

က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးအေပးဆံုး အစားအစာက ၾကက္သြန္ျဖဴျဖစ္ပါတယ္။


ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ စားၿပီးတဲ့အခါ အနံ႔အသက္ ထြက္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ ပံုမွန္စားသံုးဖို႔ လူေတြ မဝံ့မရဲ ျဖစ္တတ္ၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဘာေၾကာင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပံုမွန္စားသံုသင့္သလဲ ဆိုတာ ေလ့လာခ်က္ အသစ္တစ္ခုက ေဖာ္ထုတ္လိုက္ပါၿပီ။

ၾကက္သြန္ျဖဴစားသံုးျခင္းျဖင့္ ေသြးလႊတ္ေၾကာလမ္းေၾကာင္း တစ္ေလွ်ာက္ရွိ ခ်ိဳးကပ္ေနတဲ့ အရာေတြကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ေသြးလႊတ္ေၾကာမွာကပ္ေနတဲ့ ခ်ိဳးေတြက အႏၱရာယ္ေပးနုိင္ၿပီး အဲဒီကတစ္ဆင့္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားၾကတာပါ။ ေလာ့စ္အိန္ ဂ်လိမွာ ရွိတဲ့ ဇီဝဓာတုဆိုင္ရာေလ့လာေရးဗဟုိဌာနရဲ႕ သုေတသနျပဳခ်က္အရ ဒီရလဒ္ထြက္လာခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။

အသက္ ၄၀ ကေန ၇၅ နွစ္အရြယ္အသီးသီးရွိၾကတဲ့ လူနာေပါင္း ၅၅ ဦးကို ေလ့လာဆန္းစစ္ခဲ့တာပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပံုမွန္စားသံုး ျခင္းျဖင့္ ေသြးလႊတ္ေၾကာမွာ ေနာင္ကပ္ၿငိလာႏုိင္ဖြယ္ရွိတဲ့ ခ်ိဳးေတြကိုလည္း ထပ္မျဖစ္ေစဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ ေသြးေၾကာထဲမွာ ရွိတဲ့ အဆီဂ်ိဳးေတြကတစ္ဆင့္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားေစတာပါ။ လူတစ္ဦးဟာ ေန႔စဥ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ တစ္ႏွစ္ေလာက္ ၾကာတဲ့အခါ ေသြးေၾကာထဲမွာ ကပ္ၿငိ္ေနတဲ့ခ်ိဳးေတြ ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ကြယ္ေပ်ာက္သြားတာ ေတြ႔ရပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴထဲမွာ ကာဘြန္ဟိုက္ဒရိုက္ဓာတ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အေၾကာအားနည္းတဲ့ ေရာဂါနဲ႔ ဦးေႏွာက္မွတ္ဥာဏ္ မေကာင္းျခင္း၊ ေလျဖတ္ျခင္းတို႔ကိုပါ ကာကြယ္ေပးေၾကာင္း သုေတသီေတြက ယူဆထားၾကပါတယ္။
Source :  Daily Mail
Photos : ask,healthination
Credit > Duwun

No comments:

Powered by Blogger.